fbpx

A megfelelő vállalkozó kiválasztása

Álmodik egy új konyha vagy méltó fürdőszoba kialakításáról? Ennek lehet a legszórakoztatóbb része a felújítás, viszont ehhez ki kell választani a legmegfelelőbb felújítási vállalkozót, ez az alapja az egésznek. Ez a vállalkozó fogja szétszedni a falakat, gazdálkodni a pénzből, ezért nagyon fontos, elnyerje az Ön tetszését, és bízzon bennük ahhoz, hogy együtt egy csodálatos felújítást tudjanak végrehajtani. Ebben mi 100 százalékosan tudunk az Ön segítségére lenni.

Mindannyian hallottunk már rémtörténeteket a lakástulajdonosoktól, akik rossz vállalkozót választottak maguknak. Ön ne legyen olyan, mint ők! Az alábbi kérdések feltevése segíthet a legjobb munkaerő-felvételben:

Referencia

Az ügyfelek a legjobb információforrások, ezért ne félj megkérdezni egy potenciális vállalkozót, hogy beszélhetsz-e korábbi ügyfeleikkel. Vedd fel a riportersapkádat, és tegyél fel olyan kérdéseket, mint például: “Betartottak-e a határidőket és az elvárásokat?” és “Mik voltak a legjobb és a legrosszabb élményeid?” és az online értékelések ellenőrzése is javasolt.

Árajánlat

Ne csak kérjen egy átfogó árajánlatot. Az egyik legfontosabb kérdés, amit fel kell tennünk, az, hogy “Meg tudja-e tételesíteni az árakat?”. Ekkor lehet összehasonlítani a különböző vállalkozásokat. Ha az árakat nem részletezve kapod meg, nem tudod, hogy mit számolnak fel. A tételes lista lehetővé teszi azon területek azonosítását is, ahol módosíthatja a felújítási költségeket.

Működés

Az felújítónak minőségi munkát kell végeznie, és jó hírnevet kell fenntartaniuk ahhoz, hogy az üzleti életben maradjanak, ráadásul a más vállalkozókkal vagy beszállítókkal való kapcsolatukért fizetsz. Kérdezd meg, mennyi ideig folytatnak helyi üzleti tevékenységet.

Tervezés

Miután meghallgatta a saját ütemtervét, és felmérte a projekt igényeit, közösen határozzák meg a kezdési és befejezési dátumok hozzávetőleges időpontját. Ha azt szeretné, hogy a projekt egy bizonyos dátummal, ha például a szilveszteri partit az új fürdőszobája bemutatásával akarja kezdeni akkor azt mondja előre. Ellentétben azzal, hogy hogyan működik a felújítás tv-műsorokban, az esetleges késések gyakoriak, és a projektek ritkán fejezik be a megbeszélt módon. Azonban jogosan, vannak dolgok a vállalkozók szempontjából, amik számukra láthatatlan, amíg nem indulnak neki a lakásfelújításnak, mint például mi található a padló alatt vagy a fal mögött, bizonyos esetekben előfordulhat penész vagy rothadás.

Alvállalkozók

Fontos leszögezni, hogy a vállalkozó fogja elvégzi a munkát, vagy valaki más lesz az? A fővállalkozó nem feltétlenül az a fickó, aki jön a házba minden nap, így érdemes megkérdezni, hogy mindenképp megismerje a felújítási vezetőt a munka előtt.

Szerződés

Minden részletet bele kell foglalni a szerződésbe, például a fizetési ütemezéseket, a menetrendeket, a beszerzendő anyagokat és egyéb alapvető elemeket. Mielőtt bármilyen pénz gazdát cserélne vagy elkezdődne a munka, aláírt szerződéssel kell rendelkeznie a két félnek. Egy jó kivitelező nem ellenezheti a szerződés ötletét.

Ezekre a kérdésekre adott válaszoknak kényelmesen kell érezniük magukat az új felújítási vállalkozóval. Ha valami kicsit rosszul sül el, kövesd a megérzéseidet, és keresd tovább.