fbpx

Lakásfelújítás – Fontos szempontok

A teljes körű felújítás nem csak egy falfestést vagy egy parkettacserét jelent, ilyenkor minden átfogó és részletes felújításra kerül. Nálunk azonban van lehetőség részleges felújítást is igénybe venni, ami külön elvégezhető munkálatokat foglal magába.

Amikor egy lakásfelújító vállalkozást bízunk meg a munkálatokkal, akkor tudni kell, hogy a lakásfelújítás teljes folyamata végig felügyelésre kerül a bontástól, a sitt elszállításán keresztül a munkálatok precíz megvalósításáig. A munka során a hozzáértő szakemberek munkájára és odafigyelésére van szükség. A tervezés mellett át kell gondolni a munka folyamatát, majd ezeket a folyamatok össze kell hangolni és csak ezután kezdődhet a tényleges felújítás.

Mivel egy lakásfelújítás során a bontástól az utolsó simítások elvégzéséig minden munkafolyamat egymásra épül, így nagyon fontos, hogy minden lépést hozzáértő szakemberek végezzenek és felügyeljenek. A minőségi és szakszerű munka, illetve a minőségi alapanyag szintén fontos alapja annak, hogy a lakásából álomotthont varázsolhasson.

Minden egyes lakásfelújítás számos előzetes tervezést és megfontolt munkát igényel, ennek függvényében mindenképpen érdemes ezekhez a feladatokhoz egy lakásfelújító vállalkozás segítségét igénybe venni, aki minden területen megállja a helyét. Az alábbi munkálatokkal szinte minden lakásfelújítás során számolni kell:

  • Bontás: A munka mindig a bontással kezdődik, ekkor minden felújítandó helyiségnél elbontjuk a szükséges részeket. A törmeléket egy helyre kell gyűjteni, ami időközben elszállításra kerül. Azokat a bútorokat, amelyek a lakásban maradnak, pedig fóliával kell megvédeni a keletkező portól.
  • Nyílászárók felmérése: A bontást az ajtók és ablakok felmérése követi, amennyiben szükséges a felújítás során ezeknek is a cseréje. Fontos tudni, hogy milyen ajtókat célszerű beszereltetni, mert ezeknél figyelembe kell venni a megfelelő falvastagságot is.
  • Villanyszerelés: Igény szerint kell eljárni, ez lehet teljes vagy részleges elektromos felújítás, a munkálatok függvényében. A kapcsolók és konnektorok helyét minden esetben a megrendelővel szükséges egyeztetni.
  • Víz, gáz, fűtésszerelés: Minden lakásfelújítás esetén szükséges a falban lévő, illetve a falon kívüli víz és csatorna vezetékek ellenőrzése. Szükség esetén ezeknek a cseréje is. A már meglévő szaniterek bontása, a víz, csatorna, fűtés, radiátorok, továbbá egyéb szerelvények kiállásának szerelése, a csempézés és szerelvényezés szintén a lakásfelújítás részét képezik.
  • Csempe és padlóburkolás: A vízszereléssel kapcsolatos munkák után, kezdődhet az aljzat és/vagy falkiegyenlítés, vakolás, betonozás. Kizárólag minőségi alapanyaggal szabad dolgozni.
  • Szobafestés, tapétázás, mázolás: A felületek előkészítése, illetve munkától függően a falfestés, vagy a tapétázás a villanyszerelés után kezdődhet.
  • Parkettázás, csiszolás, lakkozás: A parketta kiválasztását már korábban, akár a munkálatok előtt megtehetjük. Számtalan típus közül lehet választani, de minden esetben elengedhetetlen, hogy szakember véleményét kérjük ki a kérdésben. Amennyiben régi hagyományos parkettát tartanánk meg a lakásban, lehetőség nyílik ennek csiszolásra és lakkozásra.
  • Sitt elszállítása: A munka nem fejeződik be azzal, hogy a keletkezett szemét és sitt elszállításra kerül. Ilyenkor egy alaptakarítást szükséges elvégezni, majd utána a lakást készen, időben átadni.

Ebből a rövid tájékoztatásból is kiderült mekkora terhet jelenthet egy lakásfelújítás szakértelem hiányában és elengedhetetlen egy vállalkozó megbízása a felújítás tekintetében. Valamint a fent említett folyamatok csak általánosságban lettek részletezve, esetlegesen felmerülő problémák és azok megoldása nélkül. 

Véleményünk szerint a szakszerű, minőségi és precíz munkálatokhoz elengedhetetlen egy lakásfelújító vállalkozást megbízni a kivitelezés tekintetében. Mielőtt belekezdene a lakásfelújításba, gondosan meg kell tervezni a szükséges munkálatokat, el kell dönteni pontosan milyen átalakítást-felújítást szeretne végezni otthonán!

A lakásfelújítás árát pontosan nem lehet meghatározni, ez minden esetben személyre szabottan, igényeknek megfelelően lehet kialakítani. Annak érdekében, hogy Ön is jól érezze magát otthona minden szegletében, vegye fel velünk a kapcsolatot és átbeszéljük a fontos részleteket!

Nézze meg lakásfelújítási szolgáltatásainkat és kérjen ajánlatot akár egy perc alatt!