fbpx

Nyílászárók cseréje

A nyílászárók cseréje nagyon fontos része a felújításnak, legyen itt szó lakásfelújításról, házfelújításról. Minden esetben elengedhetetlen, hogy idővel megtörténjen ez a befektetés, leginkább az Ön érdekében.

A nyílászárók állapota nagyon fontos az ingatlanra nézve, ha nem zárnak rendesen, akkor több problémához is vezet. Nyáron a forró levegő, télen pedig a hideg levegő áramlik be a terekbe.

A hideg hónapok közeledtével érezhető, hogy egyre több hideg levegő áramlik be az ablakon, akkor ajánlott gondolkozni a nyílászárók cseréjén, mivel állandósult hideg alakul ki és ezzel egyidejűleg az utcát fűtjük. Az ablakcsere nem olyan bonyolult folyamat, mint amilyennek képzeljük:

  1. Régi ablakok kibontása: azzal kezdődik, hogy le kell szedni az ablakszárnyakat és szétvágni a keretet. Ennek következményeként kis darabokban tudjuk kiszedni a régi nyílászárót. Itt fontos még eltávolítani a törmelékeket, maradványokat és a koszt, így teljesen tiszta lesz a régi helyünk.
  2. Ablaknyílás előkészítése: a bontás közben létrejött lyukakat és részeket ki kell javítani. Amennyiben a régebbinél nagyobb ablakokat szeretnénk betenni, akkor értelemszerűen helyet kell csinálni neki. Ennél a résznél nagyobb fontos, hogy pontosan végezzük el a méréseket.
  3. Új ablak beépítése: faablakok esetén minden felületet le kell festeni, amihez a későbbiekben nem férünk hozzá. A tömítőszalag felhelyezése a keretre a következő részfolyamat, majd az ablak behelyezése a soron lévő feladat, majd ennek ellenőrzése.
  4. Tömítés: miután az összes nyílászáró bekerült a helyére, az ablakszárnyak is a helyükön vannak, és ezek ellenőrizve lettek, hogy jól zárodnak, illetve nyílnak-e. Ezután jöhet az ablak és a fal közötti rész felfújása. Mindezek után a párkány felszerelése és a fal kijavítása a záró feladat.

Ebben a négylépéses folyamatban lehetséges a nyílászárókat kicserélni minden probléma nélkül, most már Ön is látja mennyire egyszerű a folyamat és Mi mindenben segítünk!