A garantált megbízhatóság

Rövid összefoglalást nyújtunk a jelenlegi lakásfelújítási piacról, az alábbiakat érintve:

  • Milyen a jelenlegi helyzet? (csalók-szakemberek, olcsó-drága)
  • Hogy működik nálunk? (folyamatok, szerződés)

Milyen a jelenlegi helyzet?

A megbízhatóság kiemelten fontos szerepet tölt be az építőiparban, főleg a jelenlegi időszakban. Egyre több megbízhatatlan „vállalkozó” jelent meg az elmúlt években a szektorban, sőt az elmúlt egy évben ez még inkább jellemző.

Nem tagadjuk, mi is futottunk már bele hiányosan vagy szakszerűtlenül elvégzett munkákba, de ennek a múltnak köszönhetően már tudjuk, hogy kikkel dolgozzunk együtt. Ez már nagyban befolyásolja az általunk nyújtott minőséget és szervezettséget. Így bátran merünk vállalni minden jellegű építőipari munkát.

Ezeknek a „szakembereknek” van néhány főbb jellemzője. A leginkább jellemző vonások, hogy általában már aznap munkába tudnak állni, de legkésőbb a holnapi napon, azonban írásos-tételes ajánlatot nem tudnak adni. Továbbá szinte a teljes vállalási díj összegét elkérik előleg formájában. Ezen felül szerződést nem hajlandóak készíteni, ha készítenek is akkor teljesen hiányosan. Fontos még, hogy számlát ezekben az esetekben várni felesleges. A munkát sajnos soha nem fejezik be és garanciális javítást soha nem fognak biztosítani.

Sajnos sok megrendelő belefut ebbe a hibába, és megbízza a fent említett brigádokat a kecsegtető, olcsóbb díj miatt. Nagyon fontos mindenkinek megértenie, hogy ezzel az olcsó díjjal nem érünk el mást, minthogy kétszer annyiért lehet majd szakszerűen javítani. Az elrontott munka után másnak az előző brigád „munkáját” kell bontani, javítani majd szakszerűen befejezni mindent. Ezzel plusz költségeket generálunk magunknak. Erre az egyetlen megoldás, hogy megfizetjük a tapasztalt szakemberek munkadíját és hozzáértést. Ezzel a verzióval még mindig olcsóbb egy lakásfelújítás, mint az első opciónál.

Hogy működik nálunk?

Nálunk kiemelt figyelem van fordítva az előzetes felméréskre, egyeztetésekre és a szerződéskötésre. Ezekkel minden előre tisztázott, így a felújítás a teljes időtartama alatt zavartalanul megy.

A felmérést követően minden esetben készítünk egy tételes költségvetést, ez tartalmazza a munkafolyamatokat egységekre lebontva anyag és munkadíj tekintetében is. Minden esetben ez kerül a szerződés 1. számú mellékletébe, így előre meghatározott költségvetéssel tudunk dolgozni, rejtett költségek nélkül. Amennyiben időközben mégis felmerülne többletmunka, akkor a költségvetésben szereplő rezsidíjak alapján kerül elszámolásra. Persze pótmunka is felmerülhet, amennyiben a megrendelőnek időközben extra kérései lennének.

A szerződésben meghatározásra kerül a kezdési időpont és a befejezési időpont is. Bármikor előfordulhat egy minimális csúszás, így belekerül egy kötbér is a megrendelő esetleges kiadásainak fedezetére és az okozott kellemetlenségek végett. Amennyiben akár vállalkozói, akár megrendelői oldalról meghiúsulna a munka, akkor a szerződésben rögzített meghiúsulási kötbér lép életbe.

A fizetési ütemezés is előre meghatározott. Általában 20-30 százalékos előleget szoktunk alkalmazni a munkakezdés napjáig bezárólag. Továbbá munka nagyságától függően vannak további részszámlák és egy végszámla. A részszámlák általában 60 és 90 százalékos teljesítésnél kerülnek kiállításra, majd a végső átadásnál következik a fennmaradó összeg, végszámla formájában. A számlák kiállítása előtt minden esetben teljesítési igazolást készítünk, ezzel a megrendelő is elfogadja a szerződésben rögzített részteljesítést és átveszi az addig elkészült munkát. Így mindkét fél teljes biztonságban érezheti magát.

Úgy gondoljuk, hogy ezek olyan feltételek egy lakásfelújítás során, amelyek elengedhetetlenek és mindenkinek figyelni kéne az ilyen részletekre. Amennyiben minket választ, akkor végig biztonságban fogja átélni a teljes felújítást és a későbbiekben is érvényesítheti az esetlegesen felmerülő garanciális javításokat.

Lakásfelújítás zavartalanul! Igen, lehetséges!

Tekintse meg Referencia munkáinkat vagy kérjen Árajánlatot!