Fürdőszoba felújítás: fontos tudnivalók

Manapság egyre népszerűbb lett kizárólag egy fürdőszoba külön felújítása, ez mind időben mind anyagilag is jóval kevesebb ráfordítást jelent, mintha teljes lakásfelújítást végeznénk az adott ingatlanon.

Egy fürdőszoba igen fontos tér az otthonunkban, általában ebben a helyiségben kezdjük és zárjuk is a napunkat. Ezért kiemelten fontos, hogy teljes mértékben kielégítse igényeinket – esztétikai, funkcionalitás szempontjából is – és örömmel lépjünk be minden egyes nap a helyiségbe.

A fürdőszoba felújítás során általában a Megrendelőre bízzuk, hogy kiválassza a burkolatokat, szanitereket, szerelvényeket és berendezéseket. Néhány esetben azonban segítséget nyújtunk ebben a folyamatban is és megbízható partnereink révén szerezzük be azokat. Ezeket érdemes már a felújítás előtt beszerezni, így gördülékenyen tud haladni a munka.

Az átváltozáshoz szükséges segédanyagokat minden esetben vállaltunk biztosítja, ezzel kiküszöböljük az esetleges fennakadásokat és kizárólag 1. osztályú minőségű anyagok kerülnek beépítésre. Ezen segédanyagok mértékét és árát minden esetben tételes felsoroljuk a költségvetésben.

Fürdőszoba felújítás menete:

  • Állapotfelmérés/tanácsadás
  • Költségvetés készítés/szerződéskötés
  • Határidő szerinti munkakezdés/befejezés

Az esetek többségében egy fürdőszoba felújítás során szinte minden szakmát érintő átalakítás szükség.

  • Előkészület/bontás: a bontás elengedhetetlen része a felújításnak, ez általában 1-2 napos munka szokott lenni. Gyors bontás, sitt szállítás és folytatódik a munka.
  • Gépészeti szerelés: a régebbi fürdőszobák esetében javasolt, szinte elengedhetetlen a fürdőszoba teljes gépészeti csővezetékének a komplett cseréje. Ekkor az aljzatot, falakat bontani kell és elhelyezni az új csővezetékeket. Általában egy napot vesz igénybe.
  • Villanyszerelés: a fürdőszobában is érdemes átnézni az elektromos vezetékeket, főleg módosítások esetén. A villanyszerelés fontosságát nem győzzük hangsúlyozni. Tehát sok esetben itt is elengedhetetlen az új kiépítés. Általában egy napot vesz igénybe.
  • Falak javítása, betonozás: a bontások és a gépészeti, valamint villanyszerelés során keletkezett hiányosságokat kell javítani. Burkolásra előkészíteni a helyiséget. Ennek az időtartama változhat a bontások tekintetében, de általában egy héttel lehet számolni a száradások végett.
  • Burkolás: a látványos építés szakasza. A már meglévő burkolatok elhelyezése az egyenletes falakon és aljzaton, majd persze az elengedhetetlen fugázás. Előre megbeszélt módon történik minden esetben. A helyiség méretétől, vágásoktól függ a munkafolyamat ideje, de általában a burkolásra is egy hetet szoktunk kalkulálni.
  • Festés: a fürdőszobai festés egy végső szépítkezésnek a része. Napjainkban sok helyen már mennyezetig kerül fel az új burkolat, így néhány négyzetméter felület marad, ami festésre vár. Ennek az ideje száradás végett 2 nap.
  • Szerelvényezés: a várva várt befejezés végső szakasza. A szerelvényezés során jönnek a szaniterek, szerelvények, berendezések és minden, ami még elképzelhető. A szerelvényezés egy napot vesz igénybe általában és ennek befejeztével elkészült az új fürdőszoba.

A fentiek alapján egy fürdőszoba teljes átalakítása nagyjából 3 hetet vesz igénybe, ettől eltérni nagyon speciális esetekben lehet. Csupán 3 hét szükséges hozzá és máris élvezhetjük az új fürdőszobánk által nyújtott előnyöket!

Most, hogy már teljes mértékben tisztában van a fürdőszoba felújítás folyamatával, fontos tudnivalóival, így nincs más hátra, mint a lenti gombokra kattintva tekintse meg referenciáinkat vagy kérjen árajánlatot!